Fotostrips

Bio

Ype Driessen heeft het medium fotostrip aan de vergetelheid onttrokken en er een geheel eigen draai aan gegeven. Sinds 2007 is hij ’s werelds eerste en vooralsnog enige autobiografische fotostripmaker. Vier keer per week publiceert hij op fotostrips.nl de fotostrip ‘Ype' over zijn leven met zijn vriend Nico en zijn huisgenoten Aaron en Berrie. De strip verschijnt elke zaterdag in Het Parool.

Ype Daarnaast maakt Ype fotostrips voor New Scientist (in samenwerking met Ionica Smeets) en Onze Taal. Ypes fotostrip ‘3Hoog', over de bewoners van een fictief studentenhuis, verschijnt sinds 2004 in verschillende universiteitsbladen. Ype is tevens scenarist van de strip 'Zoo & Zo' voor de krant Kidsweek, met tekeningen van Abe Borst.

Ypes fotostrips werden gebundeld in meer dan 15 boeken, waarvan er twee vertaald werden in het Frans. Ype illustreert met zijn fotostrips ook kinderboeken. Hij werkte samen met de bekende kinderboekenschrijvers Edward van de Vendel, Floortje Zwigtman en Jan Paul Schutten.

Werk van Ype verscheen daarnaast in o.a. NRC Next, het Financieele Dagblad, Volkskrant Magazine, Hitkrant, Veronica Magazine en Journaal op 3.

***

Ype werd geboren in Rotterdam en studeerde Cognitieve Kunstmatige Intelligentie in Utrecht. Hij is co-host van de podcast De Eeuw van de Amateur van Botte Jellema en maakt deel uit van dancepopduo Popdorian. Ype is vegetariër en woont en werkt in Amsterdam.

Contact

Bent je geïnteresseerd in een fotostrip voor je bedrijf, blad of website? Of wil je een bestaande fotostrip

Ben je geïnteresseerd in een fotostrip voor je bedrijf, blad of website? Of wil je een bestaande fotostrip gebruiken in een publicatie? Neem dan contact op.

Ype houdt ook lezingen en workshops, en biedt het maken van fotostrips aan als bedrijfs- of groepsactiviteit.

/ 06 - 24718299

0