Fotostrips

Bio

Ype Driessen heeft het medium fotostrip aan de vergetelheid onttrokken en er een geheel eigen, humoristische draai aan gegeven. Ype werd geboren in Rotterdam en studeerde Cognitieve Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2007 is hij full-time fotostripmaker. Hij publiceerde o.a. in Volkskrant Magazine, FD, Hitkrant, sQueeze, Carp* en Veronica Magazine.

YpeYpes eerste fotostrip was de studentenserie '3Hoog', die sinds 2004 gepubliceerd wordt in diverse universiteitsbladen. Van '3Hoog' komen dit jaar drie boeken uit bij uitgeverij Strip2000. Voor Het Financieele Dagblad maakte Ype de reeks 'De VrijMiBoys'. Deze serie werd gebundeld in het boek 'Opstartproblemen'.

Ype maakt ook fotostripfilmpjes, o.a. voor het Journaal op 3, Triana (NPS) en Wisebits (NTR). Daarnaast illustreert Ype kinderboeken. Hij werkte samen met de bekende kinderboekenschrijvers Edward van de Vendel, Floortje Zwigtman en Jan Paul Schutten.

Contact

Bent u geïnteresseerd in een fotostrip voor uw blad of website, of wilt u een bestaande fotostrip opnemen in uw uitgave? Neem geheel vrijblijvend contact op.

Ype houdt ook lezingen en workshops, en biedt het maken van fotostrips aan als bedrijfs- of groepsactiviteit.

/ 06 - 24718299


Pers

Wat schrijft de pers over de fotostrips van Ype? Ga naar de Tumblr van fotostrips voor een uitgebreide verzameling recensies, knipsels en interviews.

0