Fotostrips

Ype

Ype Driessen is fotostripmaker. Sinds 2007 publiceert hij vier keer per week ’s werelds eerste en enige autobiografische fotostrip op zijn website fotostrips.nl. De strip verschijnt elke zaterdag in Het Parool.

Ype - Foto: Armando Branco Daarnaast maakt Ype fotostrips voor Onze Taal, New Scientist (met Ionica Smeets), Schokkend Nieuws en verschillende universiteitsbladen, en schrijft hij de strip Zoo & Zo voor Kidsweek.

Ypes fotostrips werden gebundeld in meer dan 15 boeken, waarvan er twee vertaald werden in het Frans. Ype illustreert met zijn fotostrips ook kinderboeken. Hij werkte samen met de kinderboekenschrijvers Edward van de Vendel, Floortje Zwigtman en Jan Paul Schutten.

In september 2020 verscheen Ypes eerste fotoroman Het nadeel van de twijfel bij uitgeverij Luitingh-Sijfhoff. In 2022 en 2023 verschijnen van deze fotoroman vertalingen in het Frans (Éditions FLBLB) en Engels (Street Noise Books).

Ype werd geboren in Rotterdam en studeerde Cognitieve Kunstmatige Intelligentie in Utrecht. Hij is co-host van de podcast De Eeuw van de Amateur van Botte Jellema en maakt deel uit van dancepopduo Popdorian. Ype is vegetariër en woont en werkt in Amsterdam.

Foto: Armando Branco

Contact

Ben je geïnteresseerd in een fotostrip voor je bedrijf, blad of website? Of wil je een bestaande fotostrip gebruiken in een publicatie? Neem dan contact op.

Ype houdt ook lezingen en workshops, en biedt het maken van fotostrips aan als bedrijfs- of groepsactiviteit.

/ 06-24718299

Hazenstraat 4b
1016SP Amsterdam
KVK 30252896
BTW nummer NL001633668B30

0