Fotostrips

Series

Naast zijn autobiografische serie maakt Ype Driessen fotostrips over studenten, scholieren, ondernemers, pinguïns, boybands en alle mogelijke andere onderwerpen. Hieronder een selectie.

3Hoog

3hoog is dé studentenfotosoap van Nederland! De strip volgt de avonturen van René, de anders-geaarde huis-ADHD'er, Jurre, een ruige kraker met een klein hartje en Froukje, een typisch Hollandse no-nonsense babe.
Lees afleveringen van 3Hoog.

Ype en Ionica

In een vorig leven studeerde Ype Cognitieve Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit Utrecht. Ionica Smeets is gepromoveerd in de wiskunde en werd bekend met haar blog De Wiskundemeisjes. Iedere maand maken zij een fotostrip voor de Nederlandse editie van New Scientist.
Lees afleveringen van Ype en Ionica.

De Laatste Videotheek

Bestaan er nog videotheken in Nederland? Jawel, eentje nog, waar men hardnekkig vasthoudt aan VHS en moedig standhoudt in het achterhoedegevecht tegen de digitalisering.
Lees afleveringen van De Laatste Videotheek.

De Blockbusters

De leukste strip in het donker
Lees afleveringen van De Blockbusters.

Zoo & zo

Avonturen in een knotsgekke dierentuin.
Lees afleveringen van Zoo & zo.

De Uitgeverij

Wat doe je als je alles in het leven al bereikt hebt? Dan begin je een uitgeverij! Onder aanvoering van hun energieke manager Peter proberen de medewerkers van De Uitgeverij een fonds van humoristische strips uit de grond te stampen. Daarbij moeten ze wel zien te dealen met het divagedrag van hun auteurs, de grillen van de consument en niet in de laatste plaats het Napoleon-complex van hun eigen baas.
Lees afleveringen van De Uitgeverij.

De VrijMiBoys

Jonge ondernemers zijn ze, maar áárdige jonge ondernemers: de VrijMiBoys. GJ is de ideeënman, Varun de IT-nerd en Justin de playboy. Op hun weg naar de top worden de VrijMiBoys geconfronteerd met problemen waar elke ondernemer zich in zal herkennen. Lukt het de VrijMiBoys bijtijds het juiste verdienmodel te vinden, of gaan ze ten onder aan opstartproblemen?
Lees afleveringen van De VrijMiBoys.

Papa Pinguïn

Papa Pinguïn is anders dan andere pinguïns. Papa Pinguïn wil graag vliegen! Samen met Baby maakt hij een wereldreis in een luchtballon. Totdat Mama de pannekoeken klaar heeft.
Lees afleveringen van Papa Pinguïn.

Only Seven Left

Only Seven Left is de leukste band van Nederland. In 2011 en 2012 volgde Ype de jongens van OSL met zijn camera, en legde hun belevenissen vast in een serie hilarische fotostrips voor de Hitkrant.
Lees afleveringen van Only Seven Left.

Goede Raad

Ze zijn tot elkaar veroordeeld, de leden van de medezeggenschapsraad van de Prinses Maxima School. Docent Cees, directeur Huib, leerling Joost en moeder Maya worstelen zich van agendapunt naar agendapunt, zonder ooit op hetzelfde spoor te raken.
Lees afleveringen van Goede Raad.

Abe & Ype

Waarom moet je gapen als je iemand anders ziet gapen? Houd je na je dood je BSN? Mogen hetero's homograppen vertellen? Met grote onregelmatigheid buigen Ype Driessen en striptekenaar Abe "Squabe" Borst zich over de grote vragen des levens. En passant breken zij alle wetten van het medium strip en breken zij door de ons bekende dimensies van ruimte en tijd.
Lees afleveringen van Abe & Ype.

4B

Bas, Sophie, Jermain en DeeDee zijn vier vrienden uit klas 4B. Ze liggen voortdurend overhoop met elkaar, hun ouders en hun hormonen, maar vooral met Herr Schweinmeister, hun gevreesde docent Duits.
Lees afleveringen van 4B.

Kantooreiland

Kantooreiland volgt het wel en wee van vier medewerkers van consultancybedrijf Inter*com: de enthousiaste manager Astrid, de betrokken projectconsultant Reinier, de cynische communicatiemedewerkster Babs en Michiel, de ambitieuze kantoorrat.
Lees afleveringen van Kantooreiland.

0