Fotostrips

Ype

#tegendebakker – Ma 18 jan 2016

Ype staat elke zaterdag in Het Parool.
Gepubliceerd in Het Parool van 9 januari.

Comments

A.
Volgens mij heeft Ype last van depressie en de andere van agressie
18-1-2016

Jaap
Ach ja, de wereld is niet volmaakt.
18-1-2016

Daan
Dat je eerst een schets maakt is niet meer dan logisch. Een brood is een brood, dat is omkaderd en staat al jaren vast, de prijs ook, dus een bakker heeft bij het bakken van brood weinig creativiteit nodig. Strips zijn luxe artikelen, net als een mooie Taart op bestelling, daar gaat tijd en creativiteit inzitten, maar je wilt van tevoren wel weten wat je krijgt, liefst ook proeven en een voorbeeld. Je kan creatieve producten niet met iets als brood vergelijken. Maar dat het ondergewaardeerd wordt is zeker. En wat wel en niet goed is voor je portfolio is aan jezelf, die is al vol genoeg, hoe zijn ze anders bij jou gekomen voor een opdracht?
18-1-2016

Janus
Heb ik het nou goed dat je een beetje de neiging krijgt om naast je schoenen te gaan lopen, of wat?
18-1-2016

Gay Smurf
Alsof al dat onbegrip in de wereld nog niet erg genoeg is, is het ook nog Blue Monday! #wateentoestand
18-1-2016

M
Australian open: Makkelijke overwinning van Cilic #tegendebakker
18-1-2016

Anna
@Daan, daar is nou dat portfolio voor. En deze site. Kan je zo zien wat voor werk iemand zoal maakt. Je laat de bakker volgens mij ook niet eerst een gratis gebakje voor je maken voor je de taart bestelt, je kijkt wat die bakker eerder zoal gebakt heeft en als dat er goed uitziet, bestel je de taart.
18-1-2016

Mathijs
...bij onze bakker mag je proeven, staat vaak wel een schaal met iets.
18-1-2016

Daan
toch wel eerst een paar keer mogen proeven bij de bakker, waren ook geen goedkope taartjes of standaard gebakjes. Niet dat de foto's er niet goed uitzagen en de bakker had een goede naam, voor dat soort speciaal taarten is dat niet meer dan normaal, ook bij de bakker.
18-1-2016

Dofje
Volgens mij is het redelijk standaard om te komen kijken en proeven als je een bruidstaart uitkiest. Nou weet ik niet of een bakker daar geld voor vraagt, maar als je ergens tijd en geld in steekt mag daar inderdaad voor betaald worden.
18-1-2016

Chantal
Ik vind het logisch dat een opdrachtgever een schets vraagt. Maar het maken van die schets en het denkwerk erachter ís al een groot deel van het creatieve proces, de rest is voornamelijk uitwerking (vergelijk: architect/aannemer). Tip: vraag aan het begin, nadat ze je hebben uitgelegd wat min of meer hun bedoeling is, wat het ontwikkelingsbudget is. Opdrachtgever: "Huh, wat bedoel je?" En vervolgens leg je uit dat het grote deel van je werk juist zit in alles wat je doet zodat er 'n goede schets uitkomt. 'Ontwikkelingsbudget' klinkt lekker professioneel en als ze daar niet aan willen, betekent dat dat ze niet zo heel veel vertrouwen in je hebben, en als de zaken zo liggen, waarom zou je dan al die tijd, energie en creativiteit investeren zonder een garantie van hun kant?
18-1-2016

Mathijs
Als ik Ype zou inhuren, zou ik toch eerst een gedachte van de prijs willen weten, zonder gelijk te zeggen 'dit is het budget, maak maar op' Gewoon een richtprijs vragen is toch niet zo gek ? Je gooit toch niet je portemonnee op tafel en zegt 'kijk maar wat er in zit en pak maar wat je wilt'?
18-1-2016

Rolf@Mathijs
Mee eens. Wordt misschien als heel Hollands ervaren, maar is wel één van de meest praktische zaken.
18-1-2016

V
Waar kan ik een poster van deze strip bestellen om aan de muur te hangen als daily reminder? Serieus, bedoel ik?
18-1-2016

Doc
Met een print van de strip kom je al een heel eind, want elke individuele foto is 1.200px × 900px.
18-1-2016

V
Misschien doe ik dat wel, bedankt voor de tip!
18-1-2016

Jeroen
Een offerte voor een hoge-resolutie poster van fotostrips kun je bestellen bij . Kostenindicatie: € %&*,95 (ex BTW).
18-1-2016

Jeroen
Een offerte voor een hoge-resolutie poster van fotostrips kun je bestellen bij merchandise (at) fotostrips.nl. Kostenindicatie: € %&*,95 (ex BTW).
18-1-2016

Duh
Wie wil hem 2 x ???
6-5-2019

Caz
Ja, dat 'het is goed voor je portfolio en je krijgt veel exposure', dat lijkt me een tering irritante kutsmoes om voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten. Als jij dan zo'n groot tijdschrift bent met zoveel exposure, waarom moet je dan zzp-ers uitknijpen om je blad te vullen? Dan heb je toch gewoon budget voor een fatsoenlijke vergoeding? Zo niet, dan doe je toch zelf iets niet goed.
19-1-2016

Jan Willem
Die wil je niet instellen als ontbijtwekker! Wat een goede expressie van haar, alsof je d'r hoort!
20-1-2016

Dick Jager
Nou, "moet, moet"... Zij kan natuurlijk ook gewoon haar baan opzeggen. Maar ik zou het niet doen, want nu heeft ze hier veel 'exposure' gekregen ;-)
3-3-2021

0