Fotostrips

Ype

The edge of heaven – Ma 26 dec 2016

Ik ben opgegroeid met George Michael. Mijn zus en zusje waren fan, en ik dus ook. Eerst zonder er bij na te denken, toen een aantal jaar met de vage gedachte dat dat eigenlijk gek was, en uiteindelijk met trots.

Van George Michael heb ik het idee dat het iemand was die zich volledig liet kennen door zijn muziek. Na het 'wc-incident' zei hij dat hij niet eerder uit de kast was gekomen, omdat hij dat voor zijn fans al had gedaan met zijn album Older. Dat klopt. De liedjes op Older (hij was pas 33) gaan over de liefde die hij voelde voor zijn vriend, de wanhoop die hij voelde na diens overlijden en de manieren waarop hij probeerde die wanhoop het hoofd te bieden. Het komt allemaal samen op Fastlove, zijn beste nummer; een hartverscheurende discohit, een bekentenis, een oproep en een waarschuwing ineen.

In 2012 trad George op in de Ziggo Dome. Annick, Madeleen en ik hadden hem nog nooit live gezien, maar nu gingen we. Ik hield er rekening mee dat het misschien geen geweldige avond zou worden, want George kon ook nog wel eens uit de bocht vliegen. Dat deed hij niet. We hebben ademloos geluisterd. Twee keer moest ik zelfs huilen. Bij A different corner, een liedje dat een jaar daarvoor voor mij een speciale betekenis had gekregen, en bij Going to a town, zijn cover van het nummer van Rufus Wainwright. Een nummer waarvan mensen misschien vinden dat je er van af moet blijven, maar waar George recht op kon doen gelden na de manier waarop hij in Amerika behandeld is.

En vanochtend huilde ik weer. Niet om de zoveelste beroemdheid die ons in 2016 ontvallen is, maar om iemand die me geraakt heeft en zal blijven raken.

xx

Comments

Gay Smurf
Niet alleen een geweldige zanger, maar ook een begenadigd songwriter. Zijn muziek blijft goed.
26-12-2016

Bas
Een mooie man me een prachtige stem. Muzikaal super. Je doet hem eer aan.
26-12-2016

Jorden
A Different Corner heeft voor mij ook zo'n speciale betekenis. De kleinste dingen in het leven kunnen uiteindelijk de grootste gevolgen hebben. Ik mis hem...
26-12-2016

E & P
Ook wij hebben ,met Madeleen, Annick en jou Ype ,fijne herinneringen aan George Michael.
27-12-2016

P & E
WHAM!!!
27-12-2016

Helle
Zijn verdienste was, dat hij mensen niet alleen maar aan het huilen, maar even zo goed aan het lachen kon maken.
27-12-2016

Jaap
Een bijzonder goede zanger. In de volgende wereld misschien, maar altijd in de herinnering in deze wereld.
28-12-2016

maitreya
Geweldig mens !
7-2-2018

0