Fotostrips

Ype

Losse handjes – Wo 19 september

Eerder gepubliceerd in Onze Taal

Comments

Jaap
Ik weet wie! Ik weet wie! Brett Kavanaugh!!
19-9 8:35

Azijn (niet ingelogd)
Aan die laatste foto te zien gaat Ionica haar handjes los laten op het gezicht van Ype.
19-9 10:24

Gay Smurf
#Metoo is een soort heksenjacht geworden. Uiteraard is het niet goed als mensen seksuele intimidatie als machtsmiddel hebben ingezet, maar een ongewenste toenadering zonder dat er verder iets anders is gebeurd levert soms ook al zo'n beschuldiging op. In het openbare leven heb ik al vaker gemerkt dat heteromannen er nerveuze grapjes of opmerkingen over maken omdat ze niet weten hoe er mee om te gaan. Nou hebben die wel vaker dingen niet door, maar toch.
19-9 16:04

Ionica
Nu kijk ik weer net zo als op het laatste plaatje. Alsof een relatief klein aantal valse beschuldigingen opweegt tegen de duizenden slachtoffers die nooit iets durfden te zeggen.
19-9 16:24

Gay Smurf
Dat hoor je mij niet zeggen, ik geef alleen aan dat er verwarring is en soms is alleen een verdenking al een genoeg om iemand's reputatie voorgoed om zeep te helpen. Ik praat het gedrag van de Weinsteins van deze wereld geenszins goed.
19-9 16:54

Lesbische Smurfin
Gay Smurf heeft gelijk, trials nu media zijn dit gevallen geworden.
19-9 17:08

Correctie
Trials by media bedoel ik.
1 19-9 17:09

Bas
@Ionica Het probleem in het huidige internet tijdperk is dat wanneer je valselijk beschuldigd wordt, je ook meteen veroordeeld bent. Met pek en veren verstoten zonder een rechtmatige veroordeling. Ik denk dat de meesten blij zijn dat de #metoo beweging iedereen heeft wakker geschut dat sexueel geweld zo veel voorkomt en dat mensen die dit overkomt eerder hun aanrander of verkrachter zullen aangeven. Nu dit bewustzijn is vergroot hoop ik dat beschuldigingen via politie en rechter zullen lopen en niet via ‘trial by media’. Ik snap tegelijkertijd dat het soms onschuldige slachtoffers kost om een bepaalde situatie te veranderen (denk bijvoorbeeld aan de opstand van zwarte slaven of de revolutie tegen het communisme in het Oostblok), maar ik vind het zeker toch te gemakkelijk om zomaar te stellen dat een paar vals beschuldigden (en dus vals veroordeelden) er eigenlijk niet toe doet.
20-9 21:56

Kapitein Halfstok
hear hear ... iedere vals beschuldigde is er ook een teveel
21-9 21:37

Quarla
Mooie cliffhanger. Maar maandag horen we er natuurlijk nix meer over
19-9 16:22

K00L
Nee, maar op Netflix is er door dit fenomeen ook veel minder te zien.
19-9 17:07

0