Fotostrips

Eeuw van de Amateur

Greta – Ma 14 okt 2019

Luister elke week de Eeuw van de Amateur! Deze week ALLES over smartwatches, witte wijn en Frits Bolkestein. Je vindt de Eeuw van de Amateur op Spotify of in je favoriete podcast-app.

Crowdfunding

Is die crowdfunding nou nóg niet afgelopen? Nee! Je kunt nog 5 dagen meedoen!

Kijk op mijn pagina op voordekunst.nl hoe je me kunt steunen en wat je er voor terugkrijgt!

Comments

Gay Smurf
De boodschap is confronterend en nog veel meer als deze van een kind komt. Volwassenen die dan over de toon beginnen zijn af.
14-10-2019

Poepie
Afgezien van de stukjes die ze ingefluisterd kreeg is ze niet bepaald welbespraakt.
14-10-2019

Frank
Ingefluisterd of niet, de boodschap is hetgeen waar het om draait.
14-10-2019

Jaap
Toon maakt de muziek. Maar ja, is wel een Dans Macabre.
14-10-2019

rick
Eigenlijk is dat al jááren zo.
14-10-2019

M
Interessant genoeg staat Ype op deze pagina afgebeeld met VVD coryfee Frits Bolkestein. De VVD is natuurlijk een van de grote roergangers op het gebied van uitstel van klimaatmaatregelen. Hier nog een recent artikel van Frits: https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/het-klimaatbeleid-is-toe-aan-een-adempauze~b1094433/?referer=https://www.google.com/
14-10-2019

M
En misschien moet ik die podcast eens gaan luisteren...
14-10-2019

Mathijs
Frits heeft gelijk. We zijn toe aan een adempauze, even de zaken weer op een rij zetten ipv tegenover elkaar te staan roeptoeteren. Maar ik vind je boodschap '..Interessant genoeg staat Ype op deze pagina afgebeeld met VVD coryfee Frits Bolkestein...' nogal overkomen alsof Ype hiermee partij heeft gekozen etc. Behoorlijk beschuldigend, en JUIST jouw reactie is dat ik 'Frits' (we zijn blijkbaar op voornaam basis) gelijk heeft: adempauze! Nu!
14-10-2019

M
Er moet juist helemaal geen adempauze komen. Noodzaak is de moeder van innovatie.Dit wegmoffelen zijn we al jaren aan het doen. Blijven aanmodderen is geen pas op de plaats, het is de status quo.
16-10-2019

Mathijs
..overacting maakt meer stuk dan je lief is. Als je kijkt naar het overbrengen van je boodschap, heb je de 7-38-55% regel: 7% van je boodschap zijn gewoon je woorden 38% van je boodschap is de toon 55% van je boodschap is je houding Wanneer je één van die drie factoren een andere waarde geeft, krijg je rare creaties. Bijv. Stel je een man voor, die met zijn hoofd naar beneden op sombere toon zegt dat zijn bedrijf bestaat uit enthousiaste jonge mensen. - geloofwaardigheid: 0 Stel je nu dezelfde boodschap voor, maar de man kijkt niet meer naar beneden maar gewoon rechtuit - Geloofwaardigheid: iets boven 0, de man kan wel moe zijn ofzo, weten wij veel wat voor een werkdag hij heeft gehad Nu nogmaals dezelfde boodschap van dezelfde man, hoofd naar beneden, maar op een opgewekte toon - Geloofwaardigheid boven 0, alleen waar staat die naar te kijken, ligt er iets op de grond ofzo? En tot slot dezelfde boodschap, dezelfde man, alleen hij kijkt recht voor zich uit en spreekt op een vlotte toon - Geloofwaardigheid: behoorlijk boven 0 Dit hele gebeuren heet de 7-38-55% regel, en is gemaakt door UCLA psychology prof. Albert Mehrabian Linkje met meer info en duiding: https://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Mehrabian "Total Liking = 7% Verbal Liking + 38% Vocal Liking + 55% Facial Liking." Kortom: Greta fucked up. Dat ze gelijk heeft, staat buiten kijf, maar helaas, daar heeft men het niet meer over.
14-10-2019

Mathijs
potverdomme, zit je moeite te doen met lege regels er tussen te zetten etc. , staat er 1 godvergeten woordenbrij! Ype, fix je wordpress eens man! :-p
14-10-2019

Patrick
Ik hoop dat die 7-38-55% regel een verzinsel is van een of andere leipe 'communicatiedeskundige'. Dat geloofwaardigheid voor 93% vooral uit attitude (en dus ook bluf) bestaat, vind ik deprimerend.
14-10-2019

Mathijs
hmmm, op de wiki hebben ze het meer over 'total liking' en niet over geloofwaardigheid. Ze zeggen zelfs "...The "7%-38%-55% rule" has been widely misinterpreted. It is often claimed that in any communication, the meaning of a message is conveyed mainly by non-verbal cues, not by the meaning of words...." Misschien moet ik de autuer van het boek wat ik gelezen heb maar eens mailen :-)
15-10-2019

Iznogood
Iedereen is zo bang dat zo hun vervuilende speeltjes gaan kwijtraken. Maar links- of rechtsom moet dat wel gebeuren.
14-10-2019

Mathijs
Met vervuilende speeltjes bedoel je mogelijk motorvoertuigen etc? Dat is het echter niet alleen. We hebben in 100 jaar industrialisatie de aarde behoorlijk weten te verkloten, daar doen fabrieken, scheepvaart, landbouwvoertuigen etc etc allemaal in mee. Zou het niet allemaal speeltjes willen noemen.... Maar die ongein als 'trekkertje trek' of beetje rondtoeren met museum stoomlocomotieven etc mag van mij per direct stoppen.
1 15-10-2019

Jeroen
Wie is dat leuke joch op de foto naast Frits?
1 14-10-2019

0