Fotostrips

3Hoog

Plannen – Do 13 mei

Lees de hele aflevering van 3Hoog op DUB.


Comments

!
Deze strip leidt tot meer verwarring. Veel mensen snappen niet hoe het zit. Iedereen die is gevaccineerd moet zich nog steeds houden aan de algemene coronaregels. Iemand die gevaccineerd is kan toch besmet raken (maar meestal niet ziek) en kan het virus kan verspreiden. Het vaccin heeft circa twee weken nodig om effectief te zijn, waarna 60-90% van de mensen beschermd is. Dus niet iedereen is beschermd.
13-5 12:18

*
Je hebt natuurlijk volkomen gelijk. Ik behoor ook tot een risicogroep. En ik zou ook mijn oma willen knuffelen - bij wijze van spreken, want ze is al lang dood - en ik erger mij ook aan 'misinformatie'/desinformatie. Maar het gaat hier om een strip, niet om een infomercial van de Rijksoverheid. Jij bent slim, de meeste lezers van Ype zijn dat ook, en de domme mensen zullen niet beter of slechter worden door de informatie hier. Dus... ommmmmmmmmm....
2 13-5 19:31

@Ype
Je kan beter strips maken die mensen juist informeren. Ook na vaccinatie: houdt afstand, was handen, max 2 bezoekers per dag en liever nog veel minder. Beter mensen buiten ontmoeten en ook daar afstand houden en drukke plekken vermijden. En besef dat een vaccin en/of negatieve test niet betekend dat je geen gevaar meer bent voor anderen. Neem je verantwoordelijkheid. Als je nou dagelijks strips maakt die dat duidelijk maken, dan ben je beter bezig.
13-5 18:58

Bixs
Ik geniet (bijna) dagelijks van Ype's fotostrips. Zeker als die je op het verkeerde been zetten of volkomen onzinnig zijn. Maar er is niets op tegen om zelf "betere" strips te maken.
13-5 19:20

JeroenE
Denk jij ook dat Nico 10 appels op een dag eet of dat Ype 6 kilometer moest lopen voor hij een papierbak vond waar hij zijn oud papier in kon gooien? Zou Ype in die strips ons misschien ook niet 100% juist hebben geïnformeerd? Mijn wereld stort in.
4 14-5 7:03

@JeroenE
Natuurlijk worden vaak dingen overdreven. Maar dat is hier niet duidelijk. En veel jongeren zijn gretig in het vinden van argumenten om noodzakelijke regels niet (meer) te volgen. Het aantal besmettingen is nog steeds heel erg hoog, vooral onder jongeren 18-24 jaar, omdat deze de regels niet goed naleven.
14-5 7:29

JeroenE
Ik geloof best wat je zegt, maar het lijkt mij een overschatting van de invloed van fotostrips.nl op de besluitvorming van jongeren. Denk je serieus dat er jongeren zijn die zich niet aan de regels houden omdat Ype dit stripje heeft geplaatst?!?! Bovendien, als je slechte redenen wil weten om je niet aan de regels te houden zijn er genoeg "anti-vaxxers" waar je die kan halen.
1 14-5 13:21

@JeroenE
Alle beetjes helpen. En aangezien veel jongeren echt denken dat het wel meevalt en dat ze wat losser met de regels om kunnen gaan, zou het niet verkeerd zijn alle kanalen te benutten om te benadrukken dat ze doorgaans juist veel strenger moeten zijn naar zichzelf en leeftijdgenoten.
14-5 18:14

Jaap
Na zo’n prik ben je wel toe aan een hartversterkertje, ja.
14-5 7:59

0