Fotostrips

Ype

Malle Jaap – Wo 18 aug 2021

Fotostrip voor Stadleven

Comments

!
Ik vind Amsterdam centrum veel mooier en prettiger dan het centrum van Rome of Parijs, anders was ik daar wel gaan wonen.
18-8-2021

Jaap
Ik ben reuze blij dat jullie in Amsterdam wonen. Fotostrips zou ik in het Frans of Italiaans niet kunnen lezen.
18-8-2021

Jorden
Pourquoi pas? C'est très dommage!
18-8-2021

Gay Smurf
Parijs dan.
18-8-2021

Bhakti
Voor toeristische doeleinden hebben Rome en Parijs natuurlijk veel meer te bieden dan Amsterdam want die steden zijn vele malen groter en hebben meer bezienswaardigheden, voor de sfeer hoeft Amsterdam het echter niet onder te doen.
18-8-2021

Jorden
Zo heel veel groter is Parijs nou ook weer niet, als je de banlieues niet meerekent. Berlijn en met name Londen, dat zijn pas de echt grote steden van Europa. Ik moet daarbij overigens wel aantekenen dat Londen technisch gezien ook heel klein is, want dat is een soort Brussel in het kwadraat (het is zelfs kleiner dan Westervoort, wat gemeten in oppervlakte de kleinste gemeente van Nederland is), maar dat laat ik even buiten beschouwing, al zal iemand me dan wel weer van hypocrisie beschuldigen, aangezien ik zojuist de banlieues van Parijs buiten beschouwing liet. Enfin, tot zover deze onbedoeld lange verhandeling over Europese hoofdsteden...
18-8-2021

!
Amsterdam heeft het grootste historische centrum van de wereld, en veruit het mooiste. Met meer dan 9000 gebouwen met monumentenstatus laat het de meeste andere steden ver achter zich. In andere bekende toeristische steden is het % mooie gebouwen in het centrum ook veel kleiner. Daarbij heeft Amsterdam grachten en veel groen. En relatief weinig drukke wegen in het centrum.
18-8-2021

Bhakti
Amsterdam heeft een mooi historisch centrum maar we kunnen niet zeggen dat het veruit het mooiste is. Ik heb 25 jaar gewerkt in de reiswereld gewerkt en heb al menig stad mogen zien. Een stad als bv. Praag of Wenen is zeker niet minder dan Amsterdam, sterker in Praag is zowat elk gebouw in het centrum mooi en als totaal oogt het kleurrijker en mooier dan Amsterdam. En Amsterdam kan echt niet tippen aan grote mooie gebouwen zoals we die in bv. Rome zien. Er is simpel geen Colosseum of een Vaticaan Museum in Amsterdam. Amsterdam heeft zijn eigen mooie dingen maar we moeten niet denken dat het het beste is, het is gewoon 1 van de meer interessante steden in de wereld.
18-8-2021

@Bhakti
Ik heb zelf in Praag, Wenen, Parijs, Florence, Venetië, Rome, Londen, Barcelona en nog veel meer steden elk minstens enkele weken doorgebracht, maar ik vind Amsterdam nog altijd het mooiste. En echt niet omdat ik Nederlander ben.
18-8-2021

Bhakti
Iedereen heeft een eigen smaak, maar ik persoonlijk vind Amsterdam niet geweldiger dan die andere steden die u noemt. Mooi is anders voor iedereen. Ik mis in Amsterdam bv. de grote monumentale gebouwen van andere steden, er is geen groot autovrij centrum zoals in andere steden, moderne architectuur doet het ook veel minder dan bv. Hamburg. Sowieso zal ik nooit een stad benoemen als de mooiste. Iedere stad heeft zijn eigen mooie zaken en charmes.
18-8-2021

Janus
Aan plaatje 1 te zien denk ik toch dat dit Pisa is.
2 18-8-2021

Bhakti
@Jorden: Hoezo is Parijs geen grote stad in Europa? Het is in elk geval vele malen groter dan Amsterdam, dat moge toch wel duidelijk zijn toch? Ik reken Amsterdam in Europa tot een middelgrote hoofdstad, want dat is het volgens mij.
18-8-2021

Jorden
Zoals ik al zei is Parijs zelf weliswaar groter (overigens niet vele malen) dan Amsterdam, maar niet overdreven groot, kijk maar naar hoe dicht de metrostations bij elkaar liggen! Het totale stedelijke gebied is wel erg groot, maar daar kom je niet voor als toerist. Bekijk "de stad" op een kaart en vergelijk dat eens met Berlijn of Londen, dan snap je wat ik bedoel...
19-8-2021

0