Fotostrips

Ype

De rivaal – Do 9 sep 2021

Fotostrip voor Het Parool

Comments

Bhakti
Rotterdam is in 1 ding leuker dan Amsterdam. Het is een stad waar het als je rondloopt nog Nederlands aanvoelt. 95% is bewoner. Niet zoals het centrum van Amsterdam waar het andersom is en het overspoeld is met al die toeristen waardoor het lijkt alsof je niet meer in een Nederlandse stad rondloopt.
1 9-9-2021

Mathijs
Begint een beetje xenofobe proporties aan te nemen, die Amsterdammer vs Toerist houding daar in paaldorp Even niet vergeten dat er na 1940 bijna geen Rotterdam meer over was, dus tsja, dat het vervolgens met het no-nonsens en we-moeten-vooruit weer is opgepakt en nu niet overal even fraai meer is (en mogelijk winderig), is jammer maar wel te verklaren.
1 9-9-2021

Bhakti
Ik heb niets tegen toeristen in Amsterdam, maar ik heb zelf in de loop van de jaren de ontwikkeling gezien van leuk toerisme tot simpel massaal toerisme dat niet meer leuk te noemen is. Het is ook het soort toeristen dat komt, dat vooral wiet en drank zoekt, waardoor Nederlanders zelf soms Amsterdam nu mijden. Als het de toeristen waren zoals ik die zie in bv. Florence of Wenen waar ook veel toeristen rondlopen zou ik er aanzienlijk minder problemen mee hebben.
1 9-9-2021

@Mathijs
Hou op met dat woke 'jij bent dus xenofoob'-onzin. Bhakti heeft een terechte klacht. Je zou het waarschijnlijk ook niet leuk vinden als er steeds meer onbekende gasten in je eigen huis rondliepen. Het heeft met mate te maken en - ja - thuisvoelen en gemeenschapsgevoel. In de jaren 80 had je nog een goede verhouding in Amsterdam, nu zijn er echt TE VEEL (ook uit eigen land overigens!) waardoor veel mensen voeling zich genoodzaakt om te vluchten/verhuizen naar minder-toeristische plekken. Probeer 'ns Nederlands te praten tegen de horeca-bediening in Amsterdam.
2 9-9-2021

!
Het probleem met de toeristen in Amsterdam is vooral dat het deel foute toeristen zo groot is. Het deel dat troep op straat gooit, dronken en luidruchtig is, kotst en pist, etc. En ook ondernemers die de pretparkisering versterken. Dus ik ben helemaal voor een hotelstop, hoge boetes voor elke overtreding, specifiek toeristen aanpakken, verbannen van airbnb en nutellashop-achtige winkels, etc.
1 9-9-2021

mathojd
Woke? Ik? Ga je kapot schamen, en vergelijk een stad niet met je huis tenzij je dak- en thuisloos bent! Iedere keer als Amsterdam genoemd wordt komt het gezeik weer over die toeristen, kijk eens naar Venetië, DIE hebben wat te klagen, stelletje snuiters die jullie zijn mij woke te noemen!!
9-9-2021

@mathojd
Weer zo'n "woke" reactie... als je merkt dat de ander toch een punt heeft, reageer je met "3rd world problem" of "het is erger ergens anders".
10-9-2021

Jaap
Feyenoord!
1 9-9-2021

Jaap
Nog iets leuks over Rotterdam, jij bent daar geboren Ype.
9-9-2021

*
André van Duin
9-9-2021

Ton
Amsterdammers zeuren altijd. Rotterdammers Doen!!!
9-9-2021

Gay Smurf
020 hier, getrouwd met 010. Gaat prima.
9-9-2021

!
Er is helaas weinig fraais te vinden in Rotterdam. Zelf vind ik de markthal, de Euromast en de kubuswiningen erg lelijk. Hotel NY en CS vind ik wel mooi
9-9-2021

Janus
Toen ik op een vrijdagavond na een lezing met een taxi naar Rotterdam Centraal reed en ik aan de chauffeur vroeg waarom er niemand was te zien, zei de man: ''Mijnheer, er is hier nooit iemand te zien.'Permanente lockdown dus.
9-9-2021

Wififluisteraar
-tjes uit het dorpje rondom De Dom!
9-9-2021

M
Ik ga graag op bezoek Maar ik blijf nooit al te lang...
9-9-2021

Qarla
Amsterdam heeft de jankerd Halsema. Rotterdan heeft Aboutaleb. You do the math.
1 9-9-2021

Amsterdammer
Aboutaleb for prime minister!
9-9-2021

Coen Mobach
Wat dacht je van de reuskabouter Buttplug?
9-9-2021

Jorden
Ype noemt allerlei dingen die ik nou helemaal niet leuk vind aan Rotterdam. De Erasmusbrug is helemaal niet zo mooi, doe mij de Willemsbrug maar! De markthal is een afschuwelijk gedrocht dat vandaag nog met een flink overbemeten springlading tegen de vlakte gewerkt zou moeten worden. De Euromast is een mislukt fallussymbool dat verbleekt bij wat er bijvoorbeeld in Berlijn, Parijs en Toronto staat. SS Rotterdam wordt daarentegen weer niet vermeld, net als het maritiem museum en de eerste wolkenkrabber van Europa. Smaken verschillen...
1 9-9-2021

Berlinger
De Rotterdammers.
10-9-2021

Christie
Ik zeg uit ervaring: de mensen :-)
13-9-2021

Rotterdammer
Amsterdammers hebben Halsema, wij hebben Aboutaleb! De beste ter wereld!
15-9-2021

0