Fotostrips

Ype

Weerwoord – Di 7 juni

Fotostrip voor Het Parool

Comments

Jaap
‘Is dat jouw manier om me voor een date te vragen? Want je bent helaas mijn type niet.’
7-6 7:52

Gay Smurf
Men roept mij meestal niet na. Ik negeer dit soort dingen, hoewel dat niet per se goed is. Ik schenk liever geen aandacht aan negativiteit, want dan groeit het alleen maar.
7-6 8:08

Janus
Toen jij 'Klootzak' dacht, heeft ie toen ook 'Ja, dus!?' terug gedacht?
7-6 11:05

Wififluisteraar
Mijn idee: volgende keer gewoon confronteren (uiteraard dan en alleen dan als je de basis van je fysieke veiligheid gegarandeerd ziet). Dat betekent niet per se terugschelden (juist niet), maar vooral zorgen dat de situatie niet 'programmatisch' verloopt en dat je de dynamiek doorbreekt. Het klinkt nogal suf, maar het stellen van "open vragen" is daarbij een goede en brengt vaak de wat minder slimme types van hun stuk. "Heej, wat zeg je daar. Kun je dat herhalen?" Waarom zeg je dat?" "Is er nog meer dat je wilt zeggen?". En nadat ze doorgaans misschien wat mompelen of roepen/schutteren "Ja, ben je klaar? De groeten.". Met nadruk dat je dit *absoluut* niet vriendelijk of oprecht geinteresseerd hoeft uit te spreken. Je bent geen zacht ei: het is een confrontatie/uitdaging, waarmee je vanuit je eigen kracht de ander voor het blok zet om zich aan jou te verantwoorden voor hun asociale gedrag.
7-6 11:07

@wififluisteraar
met zo'n aanpak wordt je helaas gelijk bespuugd.
7-6 17:53

Wififluisteraar
Zou kunnen, maar onderschat niet hoe vaak de types die dit doen totaal niet voorbereid zijn op weerstand in welke vorm dan ook. Ze proberen hier een sociale dynamiek die in hun hoofd zit (gay = slap = ik mag alles zeggen) te bevestigen.
7-6 23:33

jfgroen
Iets heel anders, maar ik zie geen andere manier: corrigeer even de naam van Arthur Japin (er staat arhtur) in de blurb over 'Het nadeel van de twijfel'.
7-6 12:55

Ionica
Gewoon even een hartje voor jou.
4 7-6 12:59

Patrick
Ik hoop dat ik in zo'n gevallen de tegenwoordigheid heb te reageren met een feitelijke, maar wellicht niet zo leuke opmerking als 'Dag, dikke jongeman' of 'Hallo, puistenkop'.
7-6 16:48

M
'vrees niet, jij bent veilig'
7-6 17:00

s
ik heb wel eens gereageerd, "inderdaad, grappig dat je het ziet, jij dus ook?" de jongen keek zo verbaasd dat hij niets durfde te doen.
1 7-6 17:50

s
"racist!" terugroepen werkt ook heel effectief.
7-6 21:25

why
Het zal het jasje zijn.
7-6 20:25

Frederiqué
Sommige mensen zeggen zo vaak 'homo' dat het zijn betekenis heeft verloren. Ik geloof niet dat je er iets mee moet. Laat gaan.
8-6 1:24

@Frederiqué
Betekenis is helemaal niet verloren, ze weten precies wat ze ermee bedoelen en tegen wie ze het zeggen, en als ze de kans hadden, zouden ze ons van de daken gooien. Burgemeester en politie laten het al veel te lang 'gaan', uit angst voor 'onrust'.
8-6 9:47

Bhakti
Hoe vaak hebben ze wel niet tegen mij he, Chinees gezegd, en ik ben niet eens Chinees maar kom uit Indonesië. Laat maar denk ik, maar toch iedere keer weer denk ik waarom word je op je uiterlijk aangesproken?
1 8-6 10:31

Hee chinees
Nihao
9-6 15:20

Ype
Vervelend Bahkti. (Ik laat die reactie hierboven maar staan, dan kunnen mensen zien wat een stompzinnige dingen sommige mensen allemaal zeggen.)
12-6 12:02

K.R.
One should speak up against them, though I know it’s very hard. However, such bullies shouldn’t get away with such terrible attitude.
8-8 9:38

0