Fotostrips

Comments

JeroenE
Ik snap de grap niet.De tekst is iets aangepast (boogie - bakfiets) maar Is er een link met dat liedje en schuldvraagomkering die ik niet vat?
12-9 7:57

M
De grap is dat Prins een nummer van Michael zingt.
12-9 8:54

Jorden
Had er een link moeten zijn dan? De strip gaat erover dat Ype onbewust (naar ik aanneem, althans) aan victim blaming doet. Dat zou je aan het denken kunnen zetten, of niet natuurlijk, maar waarom zou er precies in grap moeten zitten?
12-9 10:29

JeroenE
@Jorden Er hoeft natuurlijk niet per se een grap in te zitten. Aangezien dat (bijna?) altijd wel het geval is lijkt het me geen gekke aanname om er van uit te gaan dat ik de grap niet snap.
13-9 6:13

M
@JeroenE Het is wel grappig, maar er is niet één heldere clou. Ype zegt dat het victim blaming is, terwijl die term normaliter niet bij fietsendiefstal wordt gebruikt. Blame it on the bakfiets, terwijl eigenlijk Prins zelf geblamed wordt voor het hebben van een bakfiets. Daarmee is het geheel een amusante observatie over het fenomeen victim blaming.
13-9 19:01

JeroenE
@M, ik begrijp wat je bedoelt (denk ik). De bakfiets krijgt echter niet de schuld, maar Prins. Want die "had eigenlijk geen bakfiets moeten hebben". In het bekende voorbeeld met een korte rokje krijgt ook niet het rokje de schuld, maar degene die een kort rokje dat aantrekt. Dus het is wel victim blaming, maar inderdaad op een manier die je normaliter niet zo vaak hoort. Bij andere misdrijven gebeurt dat natuurlijk wel en zijn er zelfs campagnes vanuit de overheid om dat 'aan te pakken' (laat geen waardevolle spullen in je auto liggen, doe je deur op slot en het licht aan). Anyway, ik zal er mee moeten leren leven dat ik niet alle grappen van Ype begrijp.
14-9 15:13

Wififluisteraar
Ja, had die bakfiets maar geen kort rokje moeten aantrekken!
4 12-9 8:23

@Wififluisteraar
bakfiets, niet bakvis
12-9 8:55

Gay Smurf
The Artist Currently Known As Prins
12-9 8:23

Jaap
Fluitsma & Van Tijn: ‘… een fiets staat nergens veilig!’
12-9 10:24

Janus
Een bakfiets lijkt me moeilijk te verstoppen, dus makkelijk terug te vinden.
12-9 11:10

@Janus
Idd, zoek gewoon naar een bestelbusje onderweg naar Polen of Bulgarije.
12-9 12:18

Mathijs
Heb zo'n ANWB fietsverzekering, da's inclusief een tracker op je fiets en de 'garantie' dat ze hem binnen 3 dagen terug komen brengen of anders een uit te keren bedrag. En nee, heb geen dure 'hype' fiets, gewoon een eenvoudig karretje met brakke versnellingsnaaf. Geloof dat ik net geen 5 euro per maand betaal voor dat alles.
12-9 12:46

Jeroen
@Mathijs: dat is 60 euro per jaar, dat is 300 euro in 5 jaar. Je betaalt voor die verzekering dus zowat evenveel als voor het karretje zelf.
1 12-9 16:38

Janus
'Slotstuk'?
14-9 11:51

JeroenE
Die begrijp ik dan weer wel. Het slotstuk is (oa) het einde van een serie of een muziek- of toneeluitvoering. In dit geval dan het einde van het gebruik van de bakfiets. Bovendien is het slot stuk (al lijkt dat op de plaatjes niet echt zo te zijn, maar dat terzijde).
14-9 15:17

laptopleon
Je kunt een niet-grap maken om ‘victim blaming’ uit te leggen en onder de aandacht te brengen. Je kunt ook #slachtofferbeschuldiging gebruiken. Dat klinkt vast minder speciaal, maar het voordeel is dat de andere helft van Nederland ook meteen begrijpt wat je bedoelt. En juist die helft wil je bereiken.
15-9 8:33

0