Fotostrips

Ype

Trots – Vr 31 jul 2015

Ype staat elke zaterdag in Het Parool.
Gepubliceerd in Het Parool van 25 juli.

Comments

Mathijs
zie je wel, vroeger was echt alles beter ... ;-)
31-7-2015

A.
De oude wijze man weet t altijd beter
31-7-2015

Jan Willem
Als het aan IS ligt, leven er heel veel van ons niet meer... Dus aandacht is nooit verkeerd! Of denk aan Rusland, waar nog altijd geweld met goedkeuring van omstanders plaatsvind... Er valt nog een hoop te redden. In Budapest ook een pride (abusievelijk) meegemaakt, doodeng was dat daar! Brrrr, al die agressie achter de hekken.
31-7-2015

Master Bob
Ben liever betweter Than a bed-wetter w.g. oude wijze man
1-8-2015

Jaap
Ik ben het met Jan Willem eens.
1-8-2015

BeJo
Okey, ik krijg nu vast een bak shit over me heen. Maar mag ik zeggen dat ik heel dat gebeuren niet snap? Allereerst wil ik zeggen dat ik absoluut NIETS heb tegen de LHBT'ers. Maar waarom moeten de mensen die "niet-anders-dan-gewone-mensen-zijn-en-zo-dus-ook-behandeld-willen-worden" zo nodig hun eigen prides en dagen hebben om toch te laten zien en te vieren dat ze "anders zijn"?
2-8-2015

Diederik
Men viert niet dat men anders is. Men viert dat men de mogelijkheid heeft om anders te zijn.
3-8-2015

Jan Willem
Eens met Diederik. Het blijft van belang uiting te geven om de tolerantie in stand te houden. Vorige eeuw (lijkt lang geleden, is het niet) jaren vijftig, zestig moest alles nog worden verzwegen!
3-8-2015

Master Bob
Ik ben wél anders dan gewone mensen en wil graag behandeld worden als buitengewoon.
3-8-2015

Master Bob
P.S. Waarom is het woord na "ik heb absoluut NIETS tegen [vul welke onderdrukte minderheidsgroep ook in]" altijd "maar"?
3-8-2015

Edica
Niets is vanzelfsprekend. Naar analogie van bovenstaande reaguurders zou je per direct kunnen stoppen met Dodenherdenking of Bevrijdingsdag. Terwijl niets kwetsbaarder is dan vrijheid en niets dunner is dan acceptatie van groepen die van de norm afwijken en/of die tot een minderheid behoren. Vrijheid en acceptatie vragen onderhoud en bewustzijn. Het houden van een Gaypride blijft nodig om de wereld er aan te herinneren dat er meer diversiteit bestaat dan een heteronormatieve eenheidsworst. De “ik heb er niets op tegen, maar” is dan ook exemplarisch.
4-8-2015

BeJo
Bedankt voor jullie reacties. Om er toch op te reageren: "Ik heb niets tegen.... maar..." Daarmee bedoel ik in dit geval "maar ik snap het niet" Ik vind het prima als deze mensen hand in hand over straat lopen. Of zelfs als ze "hun" feest hebben. Maar waarom moet dat zo extravagant? Waarom halfnaakt of in de meest vreselijke outfits?
5-8-2015

JeroenE
@Bejo: Waarom niet? Als ze daar plezier in hebben, laat ze het dan doen. Vraag je jezelf ook af waarom het zomercarnival in Rotterdam (of het carnival in steden als Rio) of het carnaval in Brabant wordt gevierd door mensen die half naakt of in de meest vreselijke outfits rondlopen? Of anders de diverse festivals in het land? Daar klaagt toch ook niemand over. Dus waarom hier over wel?
7-8-2015

BeJo
@JeroenE: Daar klaag ik ook evengoed over hoor ;)
7-8-2015

TheLuggs
Heb altijd het gevoel dat het idee achter de pride is dat als je dat gezien hebt hoef je echt niet meer op te kijken van twee mannen die hand in hand lopen...
3-8-2015

Jan Willem
of elkaar een kus geven, een arm etc.
3-8-2015

Doc
Jaja opa, en nóg vroegerder hadden ze schubben en keken verbaasd omhoog naar een komeet. Dat betekent niet dat het feestje nu nog relevant is. Het is net als Kerstmis, heeft ook al lang niks meer met geloof te maken, het is een koop- en eetfeest geworden. Desondanks toch nog leuk.
3-8-2015

Jan Willem
Denk dat de meeste lezers het van geschiedenisboekjes kennen of overlevering, niet door hun werkelijke leeftijd! :D
10-8-2015

Jeroen
Mooi, die precies parallelle bliklijnen in plaatje 3.
3-8-2015

Master Bob
:-)
3-8-2015

Roeland
Zie Jeruzalem. Fuck you, bigots.
3-8-2015

????
Elke maandag t/m donderdag een nieuwe aflevering van de eerste autobiografische fotostrip ter wereld!
5-8-2015

Gay Smurf
Check de vorige strip, ze zijn op vakantie. Deze was alleen even tussendoor nog vanwege pride.
6-8-2015

Flip
Ype, gefeliciteerd met je 39e verjaardag! Hoe vier je het?
8-8-2015

Jan Willem
Proficiat, nog net geen veertiger! Pfew! :D
10-8-2015

Kapitein Halfstok
jammer dat er steeds meer mensen naar NL komen die homo's weer het liefst weg wil stoppen
12-3-2018

0